Veluwe Centraal Uitgelicht

In november duidelijkheid over projecten in de binnenstad Apeldoorn

In november duidelijkheid over projecten in de binnenstad Apeldoorn

In november duidelijkheid over projecten in de binnenstad

Vorig jaar werd bekend dat er een financieel tekort was ontstaan op het Plein van de Stad. De gemeenteraad besloot toen om de besluitvorming rondom Plein van de Stad uit te stellen. Naar aanleiding daarvan zijn in de afgelopen periode alle projecten in de binnenstad opnieuw doorberekend en is gekeken welke projecten wel of niet door kunnen gaan op korte termijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu een aangepast voorstel voor de projecten naar de gemeenteraad gestuurd. Daarnaast is kritisch gekeken naar het projectmanagement binnen de gemeente waarbij alle lessen uit het onderzoeksrapport Plein van de Stad zijn toegepast.

Wethouder Maarten van Vierssen is blij met het aangepaste plan. “Als gemeente en als binnenstad zullen we nooit het economisch belang van een levendige binnenstad uit het oog verliezen. Juist nu moeten we kritisch kijken naar de investeringen die we doen waarvan Apeldoorn op de langere termijn profiteert.” De gemeenteraad neemt in november een beslissing over het aangepaste plan.

Lees meer op www.apeldoorn.nl

Geplaatst door redactie.

(c) VELUWE CENTRAAL 2013-2020 | Buma Stemra SW19b.0001574 | KvK 64077446 | Grace Mag by Everestthemes

X