Veluwe Centraal Uitgelicht

Tentoonstelling Hoe = Het Nu 2020

Tentoonstelling Hoe = Het Nu 2020

ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal Bronkhorst presenteren deze zomer de tentoonstelling Hoe = Het Nu 2020, een duo-tentoonstelling met meer dan 100 kunstenaars uit Oost-Nederland.
Deelnemers zijn bekend!
Met meer dan 100 deelnemers valt er genoeg te zien: naast bekende kunstenaars als Anya Janssen en Rosemin Hendriks hangen startende talenten als Merel Jansen, Bart Koldewee en Danny Foolen – die eerder in de tentoonstelling 2D in ACEC te bezichtigen was. Er is opvallend nieuw werk te zien van Aafke Bennema, Ronald de Ceuster en Fred Anvelink.
Fotografie, objecten van leer en rubber, kitsculpturen, paarse portretten, klassiek grafiek – Hoe = Het Nu laat zien dat de kunst in Oost-Nederland vol variatie zit. Bijna onvermijdelijk is ook de sociale relevantie die bij sommigen meespeelt: in het werk van bijvoorbeeld Anita Waltman en Carlos Villaroel valt de Corona-thematiek impliciet te ontwaren.

Over Hoe = Het Nu 2020
Tot 2017 was Hoe = Het Nu een Gelderse salontentoonstelling, georganiseerd door Peter Nijenhuis. Toen deze ermee ophield, nam Stichting ACEC uit Apeldoorn het stokje over. Het idee mag dan hetzelfde zijn, deopzet is wel degelijk anders dan voorheen. De expositie richt zich anno 2020 op kunst uit het oosten van het land en is bovendien te zien op twee locaties: ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal in Bronkhorst. Het doel van Hoe = Het Nu is het zichtbaar maken en verbinden van kunst in regio Oost-Nederland.
Tentoonstellingsperiode
De tentoonstelling vindt plaats van 13 juni t/m 6 september 2020. Er is een opening in ACEC op zaterdag 4 juli om 16.00u en een afsluitend evenement op zaterdag 5 september. Bezoekers kunnen zich binnenkort aanmelden via een reserveringssysteem, conform de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM.
Locaties
Illustrator Leendert Masselink liet zich voor het publiciteitsbeeld inspireren door de paddenstoelvormige bewegwijzering van de ANWB. Deze wijst naar de twee locaties in Oost-Nederland waar Hoe = Het Nu te zien gaat zijn:
ACEC Roggestraat 44 Apeldoorn www.acecgebouw.nl
Het Kunstgemaal Veerweg 1 Bronkhorst www.hetkunstgemaal.nl

Geplaatst door redactie.

(c) VELUWE CENTRAAL 2013-2020 | Buma Stemra SW19b.0001574 | KvK 64077446 | Grace Mag by Everestthemes

X