Veluwe Centraal Uitgelicht

The Big Draw Apeldoorn

The Big Draw Apeldoorn
In Apeldoorn verzorgen illustratoren, striptekenaars, kunstenaars en acteurs van 24 tot en met 27 september op diverse plekken activiteiten waarnaar je kunt kijken of luisteren of waar je, gewapend met potlood of pen, zelf aan mee kunt doen. Daarnaast geniet je in ACEC en CODA van verschillende tentoonstellingen. Zo laat de tentoonstelling Van heide en verre in CODA je kijken door de ogen van de kunstenaar en laat de tentoonstelling Alles is studie zien hoe belangrijk tekenen voor een kunstenaar is. In ACEC tonen 7 eigenzinnige kunstenaars hoe rijk en intiem tekenen kan zijn in de tentoonstelling die eveneens The Big Drawheet. In ACEC’s The Big Draw Salon vind je tekeningen van Apeldoornse kunstenaars. De kunst van het portrettekenen ontdek je tijdens een workshop van Stephan Peters in GIGANT. En heb je wel eens je oor op een tekening gelegd? Hoe dat klinkt, ontdekken kinderen in de voorstelling Witte kikker, eveneens in GIGANT. Een vast en beproefd onderdeel van het festival is de ramenroute. Ondernemers en pandeigenaren hebben zich daar eerder voor aangemeld. Kunstenaars en tekenaars krijgen tijdens het festival de gelegenheid om een tekening te maken op de ramen. Wandel door Apeldoorn en laat je verrassen door deze bijzondere gevelwerken! Het programma van The Big Draw is te vinden op de websites van ACEC, CODA en GIGANT en op festivalwebsite www.thebigdrawapeldoorn.nl. Bij het samenstellen van het programma is voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van de verschillende brancheorganisaties. Dat kan betekenen dat je je vooraf moet inschrijven voor een van de activiteiten. Alle informatie daartoe staat op de websites. Heb je toch nog vragen? Mail dan naar info@gigant.nl, info@acecgebouw.nl of PR@coda-apeldoorn.nl. De toegang tot de activiteiten is gratis. Als dat anders is vanwege bijvoorbeeld materiaalgebruik of locatie, staat dat op de websites aangegeven. De festivalkrant is af te halen bij een van de culturele instellingen.
The Big Draw Gelderland De overkoepelende organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van P-Art, een stichting die zich inzet voor initiatieven die beeldende kunst naar de mensen toebrengt, in steden maar bijvoorbeeld ook in scholen, tehuizen, ziekenhuizen en bedrijven. Wil je dat zelf ontdekken en naast Apeldoorn ook van het festival elders genieten? Dan vind je alle informatie op de festivalwebsite www.thebigdrawgelderland.nl. The Big Draw startte in Nijmegen (10 tot en met 13 september), strijkt van 17 tot en met 24 september neer in Arnhem en is van 24 tot en met 27 september te gast in Apeldoorn.  Noot voor de redactie // niet ter publicatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Weterings, Gigant (i.weterings@gigant.nl), Eva Schaap, CODA (e.schaap@coda-apeldoorn.nl) of Inge van Nimwegen, ACEC (inge@acecgebouw.nl)

Geplaatst door redactie.

(c) VELUWE CENTRAAL 2013-2020 | Buma Stemra SW19b.0001574 | KvK 64077446 | Grace Mag by Everestthemes

X