Veluwe Centraal Uitgelicht

Rivierkreeft bedreiging voor kades en biodiversiteit

Rivierkreeft bedreiging voor kades en biodiversiteit

ALGEMENE WATERSCHAPSPARTIJ WIL AANVALSPLAN RIVIERKREEFT

De Algemene Waterschappartij (AWP) wil een Aanvalsplan Rivierkreeft. De VNG heeft namens 98% van de 355 gemeenten gevraagd om een Taskforce Rivierkreeft. De AWP dat de waterschappen de regie nemen.

Lees hier: Hoogheemraadschap is helemaal klaar met rivierkreeft

“We moeten de rivierkreeft nu eindelijk aanpakken”, zegt Hans Middendorp, visbioloog en vicevoorzitter van de AWP. “Kikkers en salamanders verdwijnen uit sloten met veel kreeftjes. Terwijl provincies en waterschappen vanuit de Kaderrichtlijn Water (KRW) de biodiversiteit juist willen versterken”. Rode rivierkreeftjes zijn vooral een plaag in polders en waterrijke gebieden, zoals Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Betuwe en de kop van Overijssel.

De AWP wil in de waterschappen met veel rivierkreeftjes vragen gaan stellen over een Aanvalsplan Rivierkreeft voor de eigen regio. “De gemeenten geven een heel duidelijk signaal af. Waterschappen hebben al veel te lang de andere kant opgekeken. Rivierkreeftjes zijn een landelijk probleem, dat lokaal moet worden aangepakt. Met ieder waterschap zijn eigen Aanvalsplan.”

Geplaatst door redactie.

(c) VELUWE CENTRAAL 2013-2020 | Buma Stemra SW19b.0001574 | KvK 64077446 | Grace Mag by Everestthemes

X