Veluwe Centraal Uitgelicht

’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!

’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!

Voor iedereen die ’t Veluws Zandsculpturenfestijn wil bezoeken, is er goed nieuws! Want… het grootste zandsculpturenfestijn van Nederland blijft nog zeker tot en met eind dit jaar geopend, tenzij de overheid zwaardere maatregelen aankondigt. Tijdens je bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn maak je kennis met imposante en indrukwekkende scenes en bouwwerken van zand waarbij je je waant in de oorlogsjaren. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is tot en met eind december dit jaar van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.30 uur geopend. Op zondag is het park gesloten. Er wordt gewerkt met een tijdslot.

Afbeelding Met gemak hanteer je de 1½ meter
Uiteraard blijft ook dit najaar de gezondheid en de veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers voorop staan, maar dat maakt een bezoek er zeker niet minder leuk op! Door de grootte van zowel het binnen- als buitenterrein beweeg je je vrij over de aangelegde route, die alleen in één richting is te bewandelen. En… het complete wandelpad is breed genoeg zodat je, mocht je iemand willen passeren, met gemak de 1½ meter regel kunt hanteren. Bovendien laat het park een maximaal aantal bezoekers per uur toe. Op deze manier voelt het altijd rustig aan en kun je op je gemak genieten van al die bouwwerken van zand! De toiletten op het terrein zijn uiteraard open voor gebruik en worden met regelmaat schoongemaakt.
Terug in de tijd
Tijdens je bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn beland je in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Alles is aangekleed in de stijl van toen, van de muziek tot alle decoraties. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en ‘D-Day’, komen o.a. ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod. De ‘aanval op Pearl Harbor’ is één van de meest imposante bouwwerken van deze editie in Garderen. Het bouwwerk is maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog! Vanuit de lucht kijk je op de haven van het eiland, terwijl Japanse gevechtsvliegtuigen een ware slachting aanrichten. 

Geplaatst door redactie.

(c) VELUWE CENTRAAL 2013-2020 | Buma Stemra SW19b.0001574 | KvK 64077446 | Grace Mag by Everestthemes

X